Opis

SecureKey SecureKey SecureKey SecureKey

SecureKey je nastal v želji narediti v vseh pogledih najboljšo avtentikacijsko rešitev, tako z vidika varnosti kot z vidika uporabniškega udobja, prilagodljivosti, enostavnega upravljanja ter stroškovne učinkovitosti. Različne verzije SecureKey imajo skupno jedro, njegove namenske izpeljanke pa tvorijo družino avtentikacijskih rešitev za vsako potrebo in namen.

 

SecureKey je dvostopenjska "out-of-band" avtentikacija, ki od uporabnika zahteva nekaj, kar ve, in nekaj, kar ima. Tako v prvi stopnji avtentikacije uporabnik vnese podatke, ki jih ve, to je uporabniško ime in osebno geslo ali PIN. V drugi stopnji avtentikacije uporabnik vnese enkratno geslo (OTP – One Time Password), ki ga je prejel na mobilni telefon preko SMS sporočila – avtentikacija z nečim, kar uporabnik ima.

 

Na uporabniškem nivoju je SecureKey avtentikacija povsem preprosta in intuitivna, ne zahteva nobenega usposabljanja, je hitra in nezamudna. Postopki, ki potekajo v ozadju, pa SecureKey postavljajo na prvo mesto med vsemi multifaktorskimi avtentikacijskimi rešitvami na svetu, tako v primerjavi z drugimi SMS OTP rešitvami, predvsem pa v primerjavi s kvalificiranimi digitalnimi potrdili* in  varnostnimi ključki, saj jih po vseh kriterijih primerjave daleč presega.

 

* - SecureKey kvalificirana digitalna potrdila (certifikate) presega na področju avtentikacije, ne more pa jih nadomestiti v tistih primerih, ko zakon zahteva uporabo digitalnega podpisa, saj slednjega SecureKey ne omogoča. Certifikati pa so pogosto uporabljena rešitev le za avtentikacijo, kjer pa jih SecureKey ne samo povsem nadomesti, ampak na vseh področjih primerjave tudi bistveno preseže.